U kućnim uslovima: Najbolji i najlakši način za pripremu pomfrita

 U kućnim uslovima: Najbolji i najlakši način za pripremu pomfrita

Sastojci:

  • 4 krompira (oko 700 g)
  • 1 kašika soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vreme bude potopljen u vodi kako ne bi pocrneo.

Isecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu.

U posudi zagrejte posoljenu vodu.

Pre nego što voda proključa stavite pripremljen pomfrit u nju.

Kuvajte pomfit 5 minuta na jakoj vatri dok ne omekša.

Nakon 5 minuta isključite vatru i procedite krompiriće.

Prosušite pomfrit i stavite ga u zamrživač na sat vremena kako bi se ohladio.

Zagrejte ulje, pa pržite pomfit u dubokom ulju dok ne dobije boju.

Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.

Napomene:

Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostali živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lepu boju i bio hrskav.

Krompir dok je još kuvan, možete da stavite u zamrzivač pa da ga koristite po potrebi.