Radio stanice odlučile da ne puštaju pesme Majkla Džeksona, a njegova slušanost raste

 Radio stanice odlučile da ne puštaju pesme Majkla Džeksona, a njegova slušanost raste

Više neće ni da se emituje epizoda serije Simpsonovi u kojoj se čuje njegov glas. Međutim, Majkl Džekson ovih dana dostigao je veliki uspon na muzičkim top listama u Velikoj Britaniji.

Naime, njegov kompilacijski album “Number Ones” sa 87. popeo se na 23. mesto, a kompilacija hitova “The Essential Michael Jackson” dostigla je 76. poziciju, dok je singl “Thriller” skočio na 133. i “Bad” na 142. mesto.

Podsećanja radi, dokumentarac Dena Rida o pokojnom pevaču izazvao je burne reakcije javnosti, a pojedine radio-stanice sa Novog Zelanda i iz Kanade izbacile su Džeksonove hitiove sa svojih plej-lista. Takođe, jedna od starijih epizoda, u kojoj se čuje originalni glas Majkla Džeksona, neće više biti emitovana, kako je izjavio producent serije.

U dokumentarnom filmu “Odlazak iz Nedođije” dvojica odraslih muškaraca kažu da ih je Majkl Džekson zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina početkom devedesetih. Sa druge strane, njegovi naslednici negirali su ove optužbe, tvrdeći da je u pitanju “nečuven i patetičan pokušaj da se Džekson iskoristi i unovči”.

Majkl Džekson, koji je preminuo 2009. godine, oslobođen je 2005. godine optužbi za zlostavljanje 13-godišnjeg dečaka na svom ranču Nedođija u Kaliforniji. Godine 1994. rešio je tužbu za seksualno zlostavljanje još jednog 13-godišnjeg dečaka.