Stižu nove padavine, upozorenje na povećanje snežnog pokrivača

 Stižu nove padavine, upozorenje na povećanje snežnog pokrivača

Naoblačenje s kišom sa severa i zapada Srbije u toku dana će se proširiti na ostale krajeve. U zapadnim, centralnim i jugozapadnim krajevima očekuje se najviše kiše, od 10 do 30 litara po metru kvadratnom. Posle podne na planinama prelazak kiše u sneg, a na severu prestanak padavina.

Uveče i u toku noći vlažan sneg se očekuje i u brdskim predelima centralne i južne Srbije. Na planinama intenzivno stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača (od 10 do 20 cm za 12 h), naročito u jugozapadnoj Srbiji.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 10 do 14 stepeni, uveče i u toku noći u osetnijem padu.

Biometeorološka prognoza

Zadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Oprez se naročito savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i razdražlјivost. Preporučuje se adekvatno odevanje zbog očekivanog zahlađenja. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.