Našla majku (103) posle 60 godina potrage: Samo želim da je zagrlim (VIDEO)

 Našla majku (103) posle 60 godina potrage: Samo želim da je zagrlim (VIDEO)

Odrasla je u sirotištu, a porodicu je počela da traži kada je napunila 19 godina. Ejlin ima neobičnu životnu priču. Rođena je 30-ih godina prošlog veka u Irskoj i završila u sirotištu “Kirwan House” u Dablinu, gde je provela detinjstvo i rane tinejdžerske godine.

Pri izlasku je odlučila da pronađe svoju porodicu i od toga nije odustala više od 60 godina. Danas ima 81 godinu i upoznala je svoju 103-godišnju majku.

Kako je Ejlin navela, želela je da upozna svoju porodicu jer je zanimala istorija bolesti u porodici da bi mogla preneti svojoj deci. Kada više nije znala šta da uradi, obratila se jednoj radio stanici i u intervjuu rekla da ne veruje da joj je majka još živa, ali da se nada da će pronaći druge članove svoje porodice.

Njen apel je privukao pažnju geneaologa koji joj je obećao da će joj pomoći. Napravio je DNK analizu i uspeo da nađe njenu majku. Ejlin je ubrzo nazvala i razgovarala s njom telefonom, ali se rasplakala i rekla kako je ona sada najsrećnija osoba na svetu.

“Ne mogu da verujem. Kada su mi rekli da je još živa, samo sam htela da je vidim. Ona ima 103, uskoro puni 104. Preko telefona nije mogla dobro da me čuje, jer, kao ni ja, ne čuje na jedno uvo. Ona je “s druge strane vode”, ali ću je uskoro vidjeti”, rekla je Ejlin, dodavši da verovatno ima dva polubrata koji imaju 70 godina.

Trenutno se oporavlja od operacije oka, a majku planira da poseti čim se malo oporavi, prenosi “Ireland Before You Die”.

Ejlin inače živi u srećnom braku s Ronaldom i ima troje dece, sina i dve kćerke.