Zašto muškarci varaju, ali ne žele razvod? Ovo su tri najčešća razloga

 Zašto muškarci varaju, ali ne žele razvod? Ovo su tri najčešća razloga

Pitanje zašto oženjeni muškarci varaju ide pod ruku s međusobnim poštovanjem. Varanje je bolno pitanje koje uništava brak bez obzira na to da li se radi o fizičkom ili emocionalnom varanju.

Mnogo je muškaraca koji spadaju u nevernu kategoriju, a koji odluče da ostanu u braku uprkos neverstvu.

Ovo su tri moguća razloga zbog kojih oženjeni muškarci varaju iako ne nameravaju da se razvedu:

1. Vole suprugu uprkos svemu

Ipak, treba im nešto više da bi se dobro osećali, može biti uzbuđenje, podrška, seks ili bilo koja druga potreba za koju veruju da njihove žene jednostavno ne mogu da im pruže. U nekim slučajevima, muškarci najpre zatraže od svoje supruge da im pruže to što im je potrebno. Kada shvate da su odbijeni, to što im fali potraže kod neke druge žene. U drugim slučajevima, muškarci nisu pitali svoje žene, verujući i bojeći se da će ih osuditi i odbiti njihove potrebe na neugodan način.

Foto: Shutterstock

2. Plaše se da povrede svoje žene

Većina muškaraca koji varaju, smatraju da bi njihova žena, ako bi otkrila neveru, bila veoma povređena. Oni pokušavaju da prikriju svoje nedozvoljene odnose, ali mnoge žene mogu intuitivno uočiti znakove da ih muž vara. Uprkos razlozima zbog kojih muškarci varaju, oni nerado priznaju svoju aferu zato što veruju da bi to njihovoj ženi izazvalo nepotreban bol.

3. Ne žele da se bave finansijskim problemima razvoda

Muškarci koji varaju strahuju da će se žene razvesti od njih kada se otkrije afera. Ipak, umesto da to prekinu, nastavljaju s neverstvom.