Rešite se glodara uz pomoć sredstva koje koristite svaki dan u kući (VIDEO)

 Rešite se glodara uz pomoć sredstva koje koristite svaki dan u kući (VIDEO)

Pored toga što njihovo konstantno šuškanje može izazvati nered u kući, glodari su izvor zaraze i prenose različite bolesti. Uz pomoć ovih prirodnih sredstava, koje sigurno imate kod kuće, napravite sami preparat pomoću kojeg ćete jednom za svagda oterati glodare iz vašeg doma.

  • Ulje peperminta – pored toga što je odlično u borbi protiv insekata kao što su paukovi, odlično je u sprečavanju glodara da uđu u vaš dom. Ovo je jedna od najboljih preventivnih metoda, s obzirom na to da ukoliko se glodari već nalaze u vašem domu, ulje peperminta ih neće oterati. Još jedan od benefita ovog ulja jeste što će ukloniti sve neprijatne mirise u kući.

Glodari su glavni krivci za prenos više zaraznih bolesti, poput lajmske bolesti, salmonele i hantavirusa, koji ukoliko se ne leči adekvatno, može biti smrtonosan. Pored toga, mogu biti i uzročnici mnogih alergena.

  • Omekšivač za veš – miševi ne podnose hemikalije koje se nalaze u kupovnim omekšivačima za veš, pa ih se možete rešiti tako što ćete peškir ili čaršav natopiti u omekšivač i postaviti pored kante za đubre, pukotine ili fioke, gde se glodari mogu zavući.
  • Naftalin – verovali ili ne, miris naftalina je jedan od najjačih sredstava koji se koristi u borbi protiv glodara. Jak miris utiče na nervne ćelije miševa i ostalih štetočina, i zato ga izbegavaju u širokom luku. Natopite pamučni materijal naftalinom i postavite na sva ona mesta za koje smatrate da se glodari mogu sakriti.

Potrudite se da đubre i ostatke hrane ne držite u kući duže od jednog dana. Ne samo da će vas to spasti glodara, već i insekata kao što su mravi.

Ukoliko se, glodari ipak pojave u vašem domu, nakon što ih izbacite, dezinfikujte prostorije jakim sredstvima kako biste umanjili mogućnost prenosa neke zarazne bolesti.