Ovi preparati iz kuhinje pomoći će vam da uvek izgledate sveže i odmorno

 Ovi preparati iz kuhinje pomoći će vam da uvek izgledate sveže i odmorno

Međutim, ne morate koristiti skupe preparate i lasere kako biste ih se rešili. Dovoljno je samo da zavirite u kuhinju, sastojke najverovatnije imate tamo.

Ricinusovo ulje je veoma lako dostupno, a čini čuda. Dovoljno je da dve kapi ovog ulja natopite na tupfer i nežno umasirate u kožu lica. Prespavajte s tim, a ujutru se umijte i stavite kremu kao i inače.

 

Foto: Shutterstock

Ovu metodu možete koristiti bez obzira na to kakav vam je tip kože. Napravite sami prirodna sredstva za čišćenje lica kombinacijom meda, limunovog soka i malo aloe vere. Ovu smesu kao masku za lice možete nanositi jednom nedeljno, a odlična je za uklanjanje tamnih fleka na licu.

Kako biste izgledali blistavo i zdravo, veoma je važno da se tako i hranite, kao i da hidrirate kožu u skladu s njenim tipom. Pored toga, adekvatan san je od izuzetne važnosti.

Ukoliko vam je potreban grublji piling za lice, koji će ukloniti mrtve ćelije kože, možete pomešati med i šećer, a to sve zajedno na kožu naneti kružnim pokretima. Umijte se potom toplom vodom. Za umirujući efekat nakon pilinga, možete lice namazati ricinusovim uljem.

Foto: Shutterstock

Limunov, kao i sokovi ostalih citrusa, odlični su za uklanjanje fleka, međutim ove metode najbolje je izbegavati tokom letnjih meseci jer voćne kiseline u kombinaciji sa suncem mogu izazvati oštećenja i alergije.  Iscedite jedan limu u pola litre vode, a potom umijte lice.

Na njega potom možete staviti masku od kolutova krastavca, koji će umirujuće delovati na vašu kožu. Za još bolje rezultate i svež izgled, tom prilikom na oči možete staviti kesice čaja od kamilice, kako biste se rešili podočnjaka i drugih tamnih kolutova.