Misterija stara 70 godina: Niko ne zna kako je nastradala kompletna posada holandskog broda (VIDEO)

 Misterija stara 70 godina: Niko ne zna kako je nastradala kompletna posada holandskog broda (VIDEO)

Ova priča se prepričava se decenijama iako nedostaje mnogo detalja i ključnih informacija i mnogi veruju da je istinita.

Bio je to jasan, sunčan dan ili u junu 1947. ili u februaru 1948. godine, informacije su različite. Svi brodovi koji su plovili između Sumatre i Malezije kroz tesnac Malaka primili su odjednom signal poziva u pomoć, koji ka da se pojavio niotkud.

Najbliži brod ‘Silver Star’, promenio je smer i odmah krenuo ka mestu koje je navigacija odredila prema koordinatama, kao mesto nesreće. Poziv u pomoć, ubrzo su shvatili, dolazio je s holandskog teretnog broda “SS Ourang Medan”, što znači “Čovek iz Medana” na malajskom jeziku koji se govori u Indoneziji.

Članovi posade ‘Silver Stara’ ubrzo su u daljini spazili brod. Kad su mu prišli bliže, izgledalo je da je posada već ubijena. Kapetan ‘Silver Stara’ pokušavao je da uspostavi radio-vezu s posadom, ali nije bilo odgovora. Prišli su bliže i deo posade ‘Silver Stara’  je pomoćnim čamcem krenuo da izvidi šta se događa. Ono što ih je dočekalo na palubi i ispod nje, navodno ne bi stalo ni u najgori horror.

Nijedan čovek nije bio živ, pripovedaju se priče, samo leševi razbacani po palubi broda. Svi su imali grimase koje su govorile da su pretrpeli neku strašnu agoniju, ali nije bilo znakova borbe niti su bili ranjeni. Brod je bio čitav, ali ljudi su imali širom otvorena usta i oči i kao da su pružali ruke prema nekome ili nečemu i vrištali od bola ili straha.

Unutar broda bile su iste scene. Kapetanovo telo pronađeno je na zapovednom mostu. Svaki član posade bio je tačno tamo gde je trebalo. Čak su i inženjeri umrli u potpalublju pored motora, a radio operater koji je uputio poslednji signal za pomoć stajao je ukočen kraj telegrafa s rukom pričvršćenom za aparat.

Užasnuta ekspedicija sa ‘Silver Stara’ ubrzo je napustila brod i predložili su da ‘Ourang Medan’ otegle u najbližu luku. Međutim, čim su kročili na svoj brod, ‘Ourang Medan’ ispustio je čudan zvuk i odjednom ga je raznela snažna eksplozija. Podigla ga je iz vode i ubrzo potopila.

Ni danas niko ne zna što se tačno dogodilo s posadom i ovim brodom. Neki tvrde da je brod prevozio biološko oružje, pa je vlada htela da sakrije tragove. Drugi tvrde da je to bio krijumčarski brod koji je prevozio nitroglicerin ili cijanid, treći tvrde da se iz pukotine ispod broda pojavio metanski oblak. Apsurd je to što o ovom događaju nisu ostali dokazi. Nijedan zapis ne spominje brod po imenu ‘Ourang Medan’, niti postoji ijedna zvanična evidencija koja se odnosi na incident.

Brod ‘Silver Star’ jeste postojao, ali u to vreme bio je u vodama oko Brazila. Iako su svi tvrdili da je sve to izmišljotina, jedan izvor spominje da je brod prevozio ‘neregistrovani teret’ i da je većinu posade svladao dim koji je procurio iz rezervoara.

Misterija broda ‘Čovek iz Medana’ nikad nije do kraja rešena, piše Vintage News.