Smišljala imena za tuđu decu i zaradila skoro 300.000 evra

 Smišljala imena za tuđu decu i zaradila skoro 300.000 evra

Naime, nakon što je 2016. godine s roditeljima posetila porodične prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko ime njegovom novorođenom detetu jer su Kinezima britanska imena privlačna, piše “Mirror”.

Iako je najprije objasnila da se ne smatra dovoljno važnom osobom u detetovu životu da bi mu ona dala ime, kada je čula kakva apsurdna imena deca u Kini vrlo često dobijaju, poput Rolex, Apple i slično,pokrenula je biznis pod nazivom “Special Name”.

Reč je o internet-stranici koja Kinezima daje uvid u tradicionalna britanska imena, a funkcioniše tako da korisnik prvo odabere pet od ponuđenih 12 karakteristika koje bi mogle krasiti njegovo dete. Metoda kojom Kinezi tradicionalno daju imena vrlo je slična toj.

Nakon što odaberu pol i karakteristike, roditeljima se generišu tri imena koja mogu podeliti i prokomentarisati s članovima porodice i prijateljima putem We-Chata i doneti konačnu odluku o tome koje ime će dati svome detetu.

Prvih 160 hiljada imena je odradila besplatno, a kasnije je po imenu naplaćivala svoju uslugu svega 60 penija. Otad je smislil ime za 670 hiljada beba, čime je zaradila više od 260 hiljada funti, piše “MamaMia”.

Bju ističe kako ne može proceniti koja su britanska imena najpopularnija među korisnicima njene stranice.