Riba za ručak nedeljom? Zašto da ne! Probajte pečeni brancin s povrćem

 Riba za ručak nedeljom? Zašto da ne! Probajte pečeni brancin s povrćem

Potrebno vam je:

  • 1,5 kg brancina
  • 300 g krompira
  • 250 g šargarepe
  • 300 g crvene paprike
  • 150 g spanaća
  • 150 g luka
  • Začini – ulje, so, limun, ruzmarin, majčina dušica, vezica peršuna
  • 150 g maslaca
  • pola patlidžana
  • 100 g čeri paradajza

Priprema:

  1. Očistite ribu pa je operite i posolite.
  2. U utrobu stavite malo ruzmarina, majčine dušice i peršuna.
  3. Složite brancin u posudu za pečenje koju ste namastili maslacem, okolo poređajte kriške limuna i preostale sastojke.
  4. Pecite 30-40 minuta na 180°C.