Zašto bi večeras trebalo da zaspite s glavicom belog luka ispod jastuka

 Zašto bi večeras trebalo da zaspite s glavicom belog luka ispod jastuka

Sadrži složene ugljene hidrate i belančevine, vitalne minerale i vitamine kao što su vitamin B, natrijum, kalijum i magnezijum. Također sadrži dosta alicina, koji mu daje prepoznatljiv miris. Beli luk je dobar za lečenje upala i može ubiti određene viruse bolje od antibiotika.

Zašto ga staviti pod jastuk?

Kako se ispostavilo, ova praksa je stari narodni lek za nesanicu. Mirisanje alicina, može imati smirujući učinak koji pomaže da lakše zaspite i prespavate celu noć. Jedan od načina zašto pomaže je miris koji čisti začepljene nosne prolaze i poboljšava disanje.

Foto: Shutterstock

Ako mirisanje belog luka ne deluje, pokušajte da pojedete malo belog luka pre spavanja. Magnezijum podržava duboki san koji pomaže u održavanju zdravih nivoa GABA, neurotransmitera koji smanjuje aktivnost neurona u mozgu i središnjem nervnom sastavu, što opet povećava opuštanje i smanjuje stres.

Možete popiti i napitak od belog luka. Kuvajte jedan črn belog luka u šoljici mleka otprilike 3 minute. Kad se ohladi, izvadite beli luk i dodajte kašičicu meda. Popijte domaći napitak za spavanje 30 minuta pre odlaska u krevet.

Budite oprezni ako imate kućne ljubimce koji njuškaju po krevetu i/ili hrani jer je beli luk otrovan za pse i mačke.