Bakica od 80 godina presporo prelazila pešački prelaz u Beogradu i zbog toga umalo završila u zatvoru

 Bakica od 80 godina presporo prelazila pešački prelaz u Beogradu i zbog toga umalo završila u zatvoru

“U Bulevaru kralja Aleksandra, kod Vukovog spomenika, između Golsvortijeve ulice i jednog od glavnih ulaza u Vukov park nalazi se obeleženi pešački prelaz, vrlo prometan, preko koga tokom celog dana prelazi mnogo pešaka koji se susreću i sudaraju idući iz oba pravca, što otežava i usporava kretanje. Prelaz je dugačak, prelazi preko dva kolovoza sa po dve trake za automobile, i preko tramvajske baštice sa dva tramvajska koloseka koji se pružaju po sredini ulice.

Dogodilo se jednog dana da je u većoj grupi pešaka koji su na ovom prelazu, posle signala da je prelaz dozvoljen, pošli u pravcu Vukovog parka, bila i jedna gospođa od 80 godina, koja je počela da zaostaje. Bila je sasvim blizu pločnika na drugoj strani ulice, možda dva-tri njena sitna koraka daleko, kada se na semaforu upalilo crveno svetlo za pešake. Iskusni policajac, odmah je “priskočio” i napisao prijavu gospođi. Izrečena joj je kazna (!) od 5.000 dinara.

Gospođa rešenje nije dobila, verovatno nije nikog bilo u njenom domu, možda je bila u bolnici, možda na banjskom lečenju… Prekršajni sud, Ustanička broj 14, sudija Olga N. doneo je rešenje prema kojem se kažnjenoj L.M. novčana kazna zamenjuje u kaznu zatvora u trajanju od pet dana, a na osnovu člana 315 Zakona o prekršajima.

Stara gospođa nije odvedena u zatvor, platila je novčanu kaznu od 5.000 dinara. Samo zato što je bila spora na pešačkom prelazu. Gde je ovde ljudskost”, napisao je Vladimir.