Ručak, čista desetka: Pileći bataci u povrću sa ekstra začinom

 Ručak, čista desetka: Pileći bataci u povrću sa ekstra začinom

Za pripremu ovog jela biće vam potrebno:

  • pola kilograma otkošćenih pilećih bataka
  • 300 grama krompira
  • 250 grama graška
  • 150 grama crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 grama kisele pavlake
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • mirođija, peršun, so, biber, crvena mlevena paprika

Priprema:

Luk propržite na zagrejanom ulju, a zatim u šerpu dodajte piletinu, nalijte sa malo vode i ostavite da se kratko krčka na vatri. Dodajte u to isečeni krompir i grašak i nastavite sa kuvanjem.

U posebnoj činiji pomešajte pavlaku, brašno, mirođiju i peršun. Sipajte sve to u šerpu, kako biste zgusnuli jelo. Dodajte i začine.

Poslužite uz crni hleb.

Prijatno!