Ručak, čista desetka: Pileći bataci u povrću sa ekstra začinom

Za pripremu ovog jela biće vam potrebno:
- pola kilograma otkošćenih pilećih bataka
- 300 grama krompira
- 250 grama graška
- 150 grama crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 grama kisele pavlake
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- mirođija, peršun, so, biber, crvena mlevena paprika
Priprema:
Luk propržite na zagrejanom ulju, a zatim u šerpu dodajte piletinu, nalijte sa malo vode i ostavite da se kratko krčka na vatri. Dodajte u to isečeni krompir i grašak i nastavite sa kuvanjem.
U posebnoj činiji pomešajte pavlaku, brašno, mirođiju i peršun. Sipajte sve to u šerpu, kako biste zgusnuli jelo. Dodajte i začine.
Poslužite uz crni hleb.
Prijatno!
Komentari