Starac Radomir živi sam u napuštenoj kući, novac nije video godinama, ali sada ima svoj mir

 Starac Radomir živi sam u napuštenoj kući, novac nije video godinama, ali sada ima svoj mir

Nema primanja i nema nikog da o njemu brine, ali konačno, kaže, ima svoj mir, renosi portal eBraničevo.

Ima sina koji se odao alkoholizmu i, kako Radomir priča, sve je zapustio, pa i starog oca i sopstveni dom po kome su se čak i pacovi odomaćili. Deka Radomir je dugo trpeo muku koja ga je snašla, ali više nije mogao da podnese da gleda propast sopstvenog deteta,a da mu pomogne nije mogao.

Bilo je kasno za sve. Jedino što mu je ostalo, starom i nemoćnom da bilo šta promeni, bilo je da krene u potragu za sopstvenim mirom. Da vreme koje mu je preostalo od života, provede po sopstvenoj želji, daleko od sopstevene muke. A gde bi najveći mir pronašao ako ne u prirodi.

Nastanio se u jednoj napuštenoj, vingradarskoj kući u brdu iznad grada. Staroj, oronuloj. Komšije kažu da vlasnika ove trošne kućice nisu videli poslednjih 30 godina. Tu niko nogom nije kročio decenijama.

Deka Radomir nema prihode i živi bukvalno od onoga što mu priroda da, ali i pomoći dobrih komšija. Porodica Dabić svakog dana mu nosi topli obrok. Poklonili su mu i šporet „Smederevac“ da ima čime da se ogreje. Ali, da bi se kućica u kojoj je ovaj dekica našao utočište, dovela makar u pristojno stanje, potrebno je para koje ovaj dekica godinama nije video, niti ima od koga da ih očekuje.

Ali, ispostavilo se da nije baš tako. Naime, članovi grupe „Požarevac online“ pokrenuli su akciju pomoći i prema prvim procenama trebalo bi da se zamene letve i dotrajali crep, pokrpe rupe na zidovima, zazida jedan, a promeni drugi prozor, kako bi kuća bila toplija zimi. Okvirno, sa pedesetak hiljada ovaj kućerak na brdu mogao bi za deku Radomira da postane bolje mesto za život, procenili su pokretači humane akcije.

Potrebni su mu i sto i stolice, neki pristojan ležaj, posteljina, garderoba, obuća, nešto posuđa…
Ako ste u mogućnosti, a želite da pomognete, kontaktirajte ljude koji vode Fejsbuk grupu „Požarevac online“, oni će vas usmeriti kako na najbolji način da učinite dobro delo za deku Radomira.