Isti slučaj u dva domaćinstva: Ovce ojagnjile jagnjad sa šest nogu

 Isti slučaj u dva domaćinstva: Ovce ojagnjile jagnjad sa šest nogu

Na farmi Mehe Avdića (68) iz Budaka ovca je ojagnjila crno-belo jagnje sa šest nogu. Avdić je novinarima ispričao da su kod jagnjeta bile četiri noge naprijed i dvije zadnje.

“Obradovao sam se kada sam video da će ovca ojagnjiti dvojke, ali sam se iznenadio i zabrinuo kada sam video da jedno jagnje ima šest nogu”, kaže Avdić, koji je o tome odmah obavestio Veterinarsku stanicu u Bratunca.

Veterinari su brzo stigli, pregledali jagnje i predložili Avdiću da jagnjetu operativnim zahvatom odstrane dve prednje noge koje su bile kraće, što je i učinjeno. Jagnje je preživelo operativni zahvat, ali još ne može na noge.

“Operaciju su izveli bez naplaćivanja usluge. Hranim ga mlekom iz flašice i dajem mu lekove koje su veterinari propisali”, pojašnjava ovaj farmer.

On ističe da će tri meseca hraniti operisano jagnje i do tada će videti da li će se oporaviti i napredovati, pa će odlučiti šta dalje sa njim.

Identičan slučaj dogodio se i u stadu Mehe Mulalića u Potočarima. I njegova ovca ojagnjila je jagnje sa šest nogu.

Ovakvi slučajevi su retki, a zanimljivo je da su za nekoliko dana u neposrednoj blizini zabeležena dva slučaja da ovce donesu na svet jagnjad sa šest nogu.