Dobro je da ih imate uz sebe: Drago kamenje za koje se veruje da štiti od negativne energije i zlih duhova (FOTO)

 Dobro je da ih imate uz sebe: Drago kamenje za koje se veruje da štiti od negativne energije i zlih duhova (FOTO)

Dragi kamen se stvara kada su određeni minerali izloženi ekstremnoj toploti i pritisku tokom izuzetno dugih vremenskih perioda.

Ako kupujete drago kamenje, pokušajte da izaberete onaj sa kojim osećate vezu.

Ametist

Jedan je od najpoznatijih isceljujućih kamenja i veoma je povezan sa našim aurama i snovima. Ovaj kamen se može nositi kao nakit, držati u kući kao ukras ili ispod jastuka.

Foto: Shutterstock

Gde god da odlučite da ga postavite, aktivno će raditi na uklanjanju negativnosti. Ako se stavi pod jastuk, na noćni ormarić ili blizu mesta za odmor, daće vam osećaj mira i zadovoljstva. Ametist će vam pomoći da duže spavate i sanjate dobre snove. Kao nakit, očistiće vašu auru i misli.

Crni turmalin

Foto: Shutterstock

Drevni mađioničari i alhemičari koristili su ovaj kamen da bi se zaštitili od zlih duhova i crne magije. Veruje se da ovaj kamen može da utiče da nestanu negativne misli i emocije. Njegove jake i aktivno lekovite osobine mogu se koristiti za rešavanje teških situacija i pomoći će vam da se suočite s unutrašnjim nemirom. Preporučuje se kao dodatak nakitu.

Vatreni ahat

Foto: Shutterstock

Ovaj oblik ahata veruje se da može da vas zaštiti od štetnih i destruktivnih energija i namera. Član je porodice kvarca, što znači da promoviše isceljenje i pozitivnost. Bilo da se radi o nakitu ili kućnom ukrasu, ovaj kamen deluje vrlo pozitivno.

Oniks

Foto: Shutterstock

Korišćen je kroz vekove kao pomoćno sredstvo i zaštitna sila. Oslobađajući korisnika od anksioznosti i depresije, on takođe štiti od psihičkih napada. Kada ste u interakciji s drugim ljudima prirodno apsorbujete neke njihove negativnosti. Ovaj kamen zaustavlja taj prenos i transformiše svaku negativnost u pozitivnost. Kamen je idealan u borbi protiv tuge, anksioznosti i depresije.

Opsidijan

Foto: Shutterstock

Poludragi kamen štiti od fizičkih napada i negativne energije. Preporučen je da se nosi kao nakit, a onaj koji ga poseduje osećaće se zaštićeno. Opsidijan je snažno povezan sa duhovnim razvojem.