Svi su plakali od sreće: Rodila ćerku sopstvenom sinu i postala baka

 Svi su plakali od sreće: Rodila ćerku sopstvenom sinu i postala baka

Metju Eldž (32) i Eliot Dotri (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.

Nakon niza pregleda, testova i analiza, lekari su dali zeleno svetlo. Usledila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Eliotova sestra. Lekari su pripremili nekoliko oplođenih jajnih ćelija koje su stavili u njenu matericu i ostala je trudna u prvom pokušaju. Nakon sedam i po meseci na svet je došla Uma.

Specijalni porodični momenat zabeležio je fotograf Ariel Panovic. Par očeva je plakao od sreće kada je video svoju kćerku.

“Bitno je naglasiti da nisu sve žene u 60-im godinama dovoljno dobro zdravstveno da bi bile surogat majke”, rekla je doktorka Karolin Mod Doerti.

Baka se porodila prirodnim putem što je sve iznenadilo. Istakla je kako je vežbala, šetala i bila aktivna i da je sve dobro podnela.

“Ljudi nisu razumeli na početku, ali onda su pružili snažnu podršku i kazali su kako je radikalno i neverovatno. Moja majka ih je inspirisala i sve smo zajedno prošli”, kazalo je Matju.

Njegov suprug rekao je kako su izuzetno srećni što imaju priliku da budu roditelji i što im je tehnologija omogućila da njihovo dete ima gene obojice.