U ovom selu žive mornar Popaj i Oliva

 U ovom selu žive mornar Popaj i Oliva

Tamo možete pronaći muzeje, igraonice i okupati se na nekoj od plaža, a selo ima i svoju veb-stranicu.

Ćelavi mornar s tetovažama sidra na podlakticama i lulom u ustima je animirani lik iz stripova i serijala crtanih filmova, poznat zahvaljujući spanaću. Odnosno, može se reći da je spanać poznat zahvaljujući njemu. Slavni Popaj, čiji je glavni neprijatelj Badža, bori se za Olivinu naklonost, a u potrazi za dodatnom snagom poseže za spanaćem. Čim ga pojede, mišići na njegovim rukama vidljivo rastu.

Ali, osim crtanih filmova, sniman je i igrani film u kojem je Popaj bio glavni lik. Selo u kom živi izgrađeno je na severozapadu Malte i zove se “Popeye Village” ili “Sweethaven Village”. Vremenom je postalo nezaobilazna atrakcija za sve uzraste. Izgrađeno je 1980. za samo sedam meseci, sastoji se od 19 kućica za čiju se izgradnju drvo uvozilo čak iz Holandije.

Nakon što su završili posao, tj. snimili sve što su naumili, filmska ekipa napustila je selo. Meštani su u tome prepoznali buduću turističku atrakciju, pa su dodatno sredili selo i pretvorili ga u zabavni park. Tamo možete pronaći muzeje, igraonice i okupati se na nekoj od plaža, a selo ima i svoju veb-stranicu.

Budući mladenci sve su češće u potrazi za neobičnim mestima za venčanje, a Popajevo selo jedna je od prilika koje se nude na Malti. Osim venčanja, tamo možete organizovati i ostala slavlja, poput dečjih rođendana na kojima deca mogu naučiti nešto o snimanju filma i glumiti u sopstvenom filmu, koji na kraju dana dobijaju kao poklon.