Trgnite se na vreme: Ove stvari ubijaju strast u vezi, a za njih ste sami krivi

 Trgnite se na vreme: Ove stvari ubijaju strast u vezi, a za njih ste sami krivi

Ovo je sedam mogućih načina na koje ubijate strast u vezi.

Loša ishrana

Ako ste na dijeti zbog dolaska leta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može smanjiti seksualni nagon. To je i sasvim logično jer manjim unosom kalorija telo će imati manje energije pa nećete imati potrebu da je trošite u krevetu.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete biti pospani i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Kontracepcijske pilule

Brojna istraživanja o kontracepcijskim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.

Prejedanje

Ako ste uveče skloni prejedanju, teško ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti dotok krvi u polne organe pa ovo definitivno važi i za muškarce.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 odsto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako bi trebalo da unosite više gvožđa u organizam, a tako ćete povratiti i želju za seksom.