Posni sitni kolači sa marcipanom i orasima

Potrebno je:
- 100 ml vode
- 350 gr šećera
- 160 gr oraha
- 160 gr keksa
- 150 gr margarina posnog
- malo ekstrata ruma
Fondan:
- 250 prah šećera
- 4 kašike vode vruće
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soka limuna
Priprema:
U šerpu staviti šećer dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.
Sve dobro izmešati i razliti u pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko 2 sata…
U dublju šerpu staviti šećer u prahu dodavati vodu i mešati dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohladjenog kolača i izravnati.
Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne.
Seći na štangle i sladiti se…
Komentari