Posni lagani obrok: Punjene pečurke sa pirinčem

Sastojci:
- 12 većih šampinjona
- maslinovo ulje
- vlašac (sitno iseckan)
- pet čenova belog luka
- sitno iseckanih
- tri kašike iseckanih oraha
- jedan paradajz, svež peršun (iseckan)
- šoljica pirinča
- soli
- biber
Priprema:
Pečurke operite, odvojite kapice od nožica, pa nožice iseckajte. Pirinač skuvajte. Na maslinovom ulju izdinstajte beli luk, dodajte vlašac, iseckane nožice pečuraka, paradajz iseckan na kockice i kuvani pirinač.
Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte seckane orahe. Sve dobro promešajte, pa nadevom punite pečurke i ređajte u pleh.
Pecite petnaestak ili dvadeset minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo.
Uživajte u ovom ukusnom receptu! Prijatno!
Komentari