Posni lagani obrok: Punjene pečurke sa pirinčem

 Posni lagani obrok: Punjene pečurke sa pirinčem

Sastojci:

  • 12 većih šampinjona
  • maslinovo ulje
  • vlašac (sitno iseckan)
  • pet čenova belog luka
  • sitno iseckanih
  • tri kašike iseckanih oraha
  • jedan paradajz, svež peršun (iseckan)
  • šoljica pirinča
  • soli
  • biber

Priprema:

Pečurke operite, odvojite kapice od nožica, pa nožice iseckajte. Pirinač skuvajte. Na maslinovom ulju izdinstajte beli luk, dodajte vlašac, iseckane nožice pečuraka, paradajz iseckan na kockice i kuvani pirinač.

Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte seckane orahe. Sve dobro promešajte, pa nadevom punite pečurke i ređajte u pleh.

Pecite petnaestak ili dvadeset minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo.

Uživajte u ovom ukusnom receptu! Prijatno!