Ruski arhimandrit otkrio da li su ženama dozvoljena kontracptivna sredstva

 Ruski arhimandrit otkrio da li su ženama dozvoljena kontracptivna sredstva

Mnogi smatraju da je abortus ubistvo, za hrišćane nedopustivo, ali da se upotreba kontraceptivnih sredstava, iako se ne slaže s hrišćanskim shvatanjem braka, ipak može tolerisati, s obzirom na današnji način života. U svakoj apoteci postoji širok asortiman tih sredstava, a posebno je popularna takozvana spirala. Kažu da se pri upotrebi kontraceptivnih sredstava barem ne događa ubistvo ploda, odnosno živog čoveka.

Da li je to istina?

Farmaceuti koji pripremaju ta sredstva i doktori koji ih u praksi daju skrivaju istinu o stvarnom dejstvu tih preparata. Sam naziv kontraceptivna sredstva, odnosno sredstva protiv začeća je čista kamuflaža. Ni jedno od tih sredstava ne može u potpunosti da garantuje zaštitu od začeća i zato su ona namenjena ubistvu ploda nakon začeća.

Većina tih sredstava se uopšte ne odnosi direktno na začeće, nego su namenjena za ubistvo živog embriona. Ona najčešće izazivaju njegovo trovanje. Što se tiče takozvane spirale, i tu se radi o prevari. Spirala ne sprečava začeće, nego kretanje embriona, već oplođene ćelije. Rečeno jezikom hrišćanske antropologije, tu se događa ubistvo čoveka s besmrtnom dušom koji još uvek nema razvijeno telo. On biva lišen svoje životne sredine koja mu je neophodna za razvoj i zato nakon nekoliko dana umire. No, ako embrion, bez obzira na spiralu, uspe da se učvrsti u majčinom telu, tada spirala služi da bi ga iščupala i izbacila van tela. Tako se događa ubistvo, a da to žena možda i ne zna niti pretpostavlja. Živi plod u njenom telu biva ubijen mehanički ili hemijski. Zbog svega toga, kontracepcija u većini slučajeva predstavlja miniabortus i u tom smislu se ne razlikuju od običnog ubistva.

Znači li to da se između abortusa i kontracepcije može staviti znak jednakosti?

Da, ali uz napomenu da se kontraceptivnim sredstvima vrši mnogo veći broj ubistava nego abortusima. Pri upotrebi tih sredstava kod žene se godišnje u proseku dogodi nekoliko začeća, što znači nekoliko ubistava. Nažalost, većina žena ne shvata da ugradnjom spirale već postaju potencijalne ubice. Iako Crkva zabranjuje upotrebu kontracepcije, neki sveštenici ne shvataju mehanizam njenog delovanja i smatraju da u tom slučaju, iako se čini greh, ipak to biva bez ubistva i prolivanja krvi i gledaju na to kao na okrutnu realnost današnjice iz koje ne mogu da nađu izlaz i alternativu.

Bilo je slučajeva u kojima su sveštenici svojim duhovnim čedima dozvoljavali upotrebu kontracepcije i dopuštali tim ženama da se pričešćuju. Za vreme ispovesti i pričešća u utrobi žene može da sa odvija mučno ubistvo njenog deteta kontraceptivnim sredstvima. Pričešće za vreme ubistva je strašni paradoks našeg današnjeg duhovnog života!

Šta možete reći o savremenim metodama lečenja neplodnosti?

Rimski papa je začeće veštačkim putem pozdravio kao značajno naučno dostignuće. Neću se doticati tehnike veštačke oplodnje jer je to stvar lekara specijalista. Ali ću se samo zaustaviti na najraširenijoj metodi u kojoj se koristi koncentrat sperme. On može istovremeno da oplodi mnoštvo ćelija u epruveti (to su već živa bića), a zatim se nekoliko embriona prenosi u telo žene. Vremenom se vrši nova selekcija tako što se jedan embrion ostavlja u životu, a ostali bivaju ubijeni, i to tako da im se obično iglom probode srce. Pri takvoj oplodnji se može reći da plod raste na groblju svoje braće i sestara. U trbuhu ajkule koja rađa žive mladunce mladunčad kako rastu, tako počinju jedno drugo da jedu sve dok ne ostane samo jedno, ono najjače. Ono je preživelo zato što je uspelo da pojede ostalu mladunčad. Utroba žene koja je pristala na takav metod lečenja, slična je trbuhu ajkule. I u ovom slučaju ostaje samo jedan embrion, a ostali ginu, ali ne u međusobnoj borbi, već po izboru lekara.