Mile istrčao svoj prvi polumaraton u 59. godini

 Mile istrčao svoj prvi polumaraton u 59. godini

Mile Cvetković bivši radnik Elekrtoprivrede Srbije sada u penziji ima 59 godina i pre nekoliko
dana je učestvovao na 32. Beogradskom maratonu u disciplini polumaraton i tako pokazao da nikad nije kasno da se čovek okrene fizičkim aktivnostima i brine o sebi i svom zdravlju.

Sa trčanjem je počeo u septembru 2018. godine kada je na nagovor sina počeo da svakodnevno trči po nekoliko kilometara, a vremenom je uvideo da je stekao bolju kondiciju, pa su treninzi postali naporniji i intezivniji. Slučajno je na internetu  pronašao da se održava “Nike Fly” trka u Beogradu na 10 kilometara.

Sa malo straha, kako kaže, odlučio je da se prijavi i pokuša da istrči.

“Zaista sam iznenadio samog sebe i ostvario svoj prvi cilj da istrčim neku trku. Posle ovoga pojavila mi se želja da pokušam da istrčim polumaraton. Moj cilj da istrčim polumaraton se ostvario na “Trci Patrijarha Pavla” u Rakovici. Prolazak kroz cilj je neopisiv osećaj gde čovek pobedi samog sebe”, priča Mile za SK Magazin.

Trčanje za njega pruža puno benefita, a najviše po pitanju zdravlja. Kroz trčanje i putovanja upoznao je mnogo pozitivnih  i dobrih ljudi i to je još jedna lepa strana bavljenja ovim sportom.

“Zato bih svakom preporučio, bez obzira na godine, da se odluči na ovaj poduhvat. Moja poslednja trka bila je pre nekoliko dana na Beogradskom maratonu. Trčao sam polumaraton i postavio svoj lični rekord ove godine.”

Njegovi planovi u ovoj godini su  Somborski polimaraton, koji se održava u maju, i još nekoliko trka do kraja godine.

“Zahvalio bih se svim mojim prijateljima koji treniraju sa mnom, jer uz njih postaljem sve bolji i bolji
trkač”, zaključuje Mile.