Danas osetno hladnije, RHMZ upozorava na udare vetra orkanske jačine

 Danas osetno hladnije, RHMZ upozorava na udare vetra orkanske jačine

Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama jak i olujni jugoistočni vetar. Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa orkanskim udarima oko 30 m/s. Zbog toga će danas na snazi biti narandžasti meteoalarm na području Banata, Beograda i Pomoravlja. Vetar uveče u slablјenju.

Tokom dana promenljivo oblačno, pre podne suvo, osim na severu, istoku i u centralnim delovima Srbije, gde će biti oblačno, mestimično sa kišom. Posle podne i uveče kratkotrajna kiša ili pljusak ponegde se očekuju i u ostalim krajevima.

Od srede do petka i dalјe će duvati košava, ali slabijeg intenziteta, sa najjačim udarima na području južnog Banata i donjeg Podunavlјa, oko 20 m/s.

Najniža temperatura od 5 do 11, najviša od 13 do 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Pogoršanje biometeorološke situacije može imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Srčanim bolesnicima i asmatičarima se naročito preporučuje da primene savete lekara. Meteoropatske reakcije u formi nervoze, glavobolјe i bolova u kostima najizraženije će biti u košavskom području i na planinama. Učesnicima u saobraćaju se savetuje maksimalna koncentracija.