Ove godine sve iznenadite: Trikovi kako da vaša vaskršnja jaja budu najlepša (VIDEO)

 Ove godine sve iznenadite: Trikovi kako da vaša vaskršnja jaja budu najlepša (VIDEO)

Ofarbajte jaja u željenu boju, a potom uzmite tečnu jestivu boju i njome namažite pucketavu foliju, tako da prostor između balončića ostane bez boje. Umotajte jaje u foliju i tufne će se preslikati.

Za veoma pecizne tufne možete da iskoristite i običnu grafitnu olovku sa gumicom na vrhu.

Kao i kod prethodne tehnike, ofarbajte jaja u željenu boju, pa umačite gumicu olovke u jestivu tečnu boju i preslikavajte na jaje. Kao što koristimo travu za oslikavanje šara kod umotavanja u čarape, na isti način možemo da iskoristimo i perje. Pronađite zanimljive veštačke peruške ili one iz jastuka, prislonite na jaje i premažite belancetom. Ne zaboravite na voštane bojice. Sve što vam treba jeste nekoliko boja i malo kreativnosti. Osmislite šaru koja vam se dopada i iskombinujte dve ili tri boje, i dobićete savršeno ušarana jaja.

Samo pazite da jaje prilikom šaranja ne bude suviše vruće, jer će se voštana boja tada topiti i razlivati. Naravno, pre šaranja, jaja treba već da budu skuvana.

Ako imate malo izolir trake, imaćete i savršena vaskršnja jaja. Pošto je jedina koja lepi savršeno jako i ne može da propusti ni vodu ni boju, jednostavno, zalepite parče trake na deo jajeta i ofarbajte u jednu boju. Zatim prelepite traku na drugo mesto na istom jajetu i farbajte u drugu boju. Igrajte se koliko želite, što budete kreativniji i strpljiviji, jaja će biti šarenija.

Dekupaž tehnika je tako jednostavna, a rezultati su zaista impresivni. Jaja po želji možete i izbeliti kako bi motivi koje ćete lepiti što više došli do izražaja.

Odvojiti jedno belance od svežeg jajeta, iscepati sliku sa salvete po želji i skloniti dva sloja, a treći tanki naneti na jaje koje ste prethodno namazali belancetom.

Polako razvući rukama i namazati belancetom. Ostaviti da se osuše i eto romantičnog jajeta.

Pirinčano jaje je još jedna zanimljiva metoda za koju vam je potrebno nekoliko minuta. Za ovo vam je potreban vam beli pirinač, prehrambena boja, plastična posuda i kuvana jaja. Da biste dobili ova originalna jaja stavite pirinač u 1/3 posude. U to sipajte nekoliko kapi prehrambene boje, zatvorite i dobro promućkajte kako bi se boja sjedinila.

Kada se sve lepo izmeša ubacite jaje u posudu i laganim pokretima promućkajte kako bi se jaje obojilo.

Još jedna varijatna farbanja jaja je moderna već nekoliko godina. Sve što vam je potrebno jesu vodene boje i četkica. Četkicom nanosite boje postepeno, ali se potrudite da nijanse budu slične, ali ne popuno iste jer u tom slučaju nema ombre efekta.

Ova tehnika farbanja jaja preporučuje se samo ukoliko ih nećete jesti! Možete da dekorišete drvena jaja ili ona od stiropora, a kokošija jaja možete ovako da ofarbate jedino ako je iz njih sadržaj izvađen. Takođe, možete upotrebiti i plastična jaja.

Potrebne su vam šljokice i lepak, a način na koji se ukrašavaju možete pogledati u videu.

Još jedan metod ukrašavanja jeste i farbanje jaja pomoću pene za brijanje. Potrebna su vam skuvana jaja, pleh za pečenje, pena za brijanje, jestive boje, čačkalice i obavezno rukavice.

Pleh za pečenje ravnomerno premažite penom za brijanje. Kada završite sa penom, različite hranljive boje rasporedite po peni, a potom ih čačkalicom razmažite.

U razmazane boje stavite jaja i dobro ih uvaljajte. Jaja ostavite u peni i boji ili ih izvucite, ali ih svakako ostavite oko 10 minuta kako bi upila boju. Prebrišite jaja i to je to.