Izađite iz zone komfora: Priča koja će vam promeniti život nabolje!

 Izađite iz zone komfora: Priča koja će vam promeniti život nabolje!

Promene su jedan od zakona života, zbog čega ne treba bežati od njih, jer nam mogu doneti dosta dobrog, a da taga na prvu loptu nismo ni svesni.

Zona komfora često jeste prijatno mesto, zbog čega je mnogima teško da se odreku osećaja ušuškanosti koji pruža, potpuno nesvesni da u njoj nema stvarnog napretka. Ukoliko se plašite promena, odnosno izlaska iz zone komfora, nemojte misliti o onome što ćete izbuguti izlaskom iz nje, već o onome što dobijate. Znajte da je svaka promena proces, i neka vam ova rečenica uvek bude negde u podsvesti:

“Promene su teške u početku, zbunjujuće na sredini i divne na kraju.”

Evo priče o dva semena, koja će vas podstaći da već danas krenete da menjate stvari oko vas. Pročitaćete je za manje od 60 sekundi, a pouka koju nosi motivisaće vas da se pokrenete s mrtve tačke.

“Život je prekratak da biste se osećali loše.”

“Dva semena leže jedno pored drugog u plodnom tlu u proleće.

Prvo seme kaže:

„Želim da rastem! Želim da pustim svoje korenje duboko u zemlju ispod mene, i da poguram svoje izdanke kroz zemljinu koru iznad sebe. Želim da razvijem svoje pupoljke da bi objavili dolazak proleća. Želim da na svom licu osetim toplotu sunčevih zraka i na peteljkama blagoslov jutarnje rose.“

I tako je raslo.

Drugo seme kaže:

„Plašim se. Ako pustim svoje korenje u zemlju ispod mene, ne znam na šta mogu da naiđem u tami. Ako se probijam kroz čvrsto tlo iznad sebe, mogu da oštetim tanane izdanke, šta ako otvorim svoje pupoljke, a puž pokuša da ih pojede? A šta ako počnem da cvetam, a dete me iščupa iz zemlje. Ne, mnogo je bolje da čekam dok sve ne bude bezbedno.“

I tako je čekalo.

Jedna koka koja je čeprkala po bašti, tražeci hranu, pronašla je seme koje čeka i odmah ga pojela.

Život guta one koji se boje.”