Brzo i lako: Zapečena junetina sa paprikom

Potrebno vam je desetak minuta da ga “složite” u pleh, a onda samo treba da sačekate da se ispeče.
Sastojci:
- Dve paprike oprane i iseckane na kockice
- Pola kilograma mlevene junetine
- Glavica crnog luka, sitno iseckanog
- Jedan čen belog luka, sitno iseckan
- Malo ulja
- Dve šolje goveđe supe (iz kocke)
- 250 mililitara pirea od paradajza
- Šoljica pirinča, nekuvanog
- Suvi začin od povrća
- Mirođija
- 150 grama izrendane mocarele ili drugog tvrdog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Na malo ulja izdinstajte crni luk, pa dodajte papriku isečenu na kockice i disntajte još dva-tri minuta.
Za sos, pomešajte supu iz kocke, pire od paradajza, začine i beli luk.
U vatrostalnu posudu stavite meso, dodajte pirinač i povrće i pomešajte, meso izgnječite viljuškom, da bude rastresito. Zatim sve zalijte sosom i izgnječite viljuškom još malo. Pecite 35 minuta, zatim pospite rendanim sirom i pecite još petnaestak minuta.
Komentari