Bez ovog sastojka ruska salata nije prava: Ukus koji se nikad ne zaboravlja!

Potrebno je:
- 2-3 kuvana jaja
- 1 krompir
- 1 veća šargarepa
- 3-4 kisela krastavčića
- 100 gr graška
- 1 crvena kisela paprika
- 1 šolja od 100 ml majoneza
- 1 kašika senfa
- 1 kašika sirćeta iz kiselih krastavčića
- 100 gr suvog vrata ili belog mesa piletina
- soli
Priprema:
Skuvati krompir, grašak, šargarepu .. Kad se ohladi iseckati na sitne kockice. U činiju staviti kuvano povrće, kuvana seckana jaja, kuvan krompir, dodati seckanu papriku i krastavčice, kao i seckani suvi vrat. Dodati majonez, senf, soli kašiku sirćeta. Sve dobro izjednačiti i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Služiti uz pečenje ili kao prilog za drugo meso.
Komentari