Bez ovog sastojka ruska salata nije prava: Ukus koji se nikad ne zaboravlja!

 Bez ovog sastojka ruska salata nije prava: Ukus koji se nikad ne zaboravlja!

Potrebno je:

  • 2-3 kuvana jaja
  • 1 krompir
  • 1 veća šargarepa
  • 3-4 kisela krastavčića
  • 100 gr graška
  • 1 crvena kisela paprika
  • 1 šolja od 100 ml majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sirćeta iz kiselih krastavčića
  • 100 gr suvog vrata ili belog mesa piletina
  • soli

Priprema:

Skuvati krompir, grašak, šargarepu .. Kad se ohladi iseckati na sitne kockice. U činiju staviti kuvano povrće, kuvana seckana jaja, kuvan krompir, dodati seckanu papriku i krastavčice, kao i seckani suvi vrat. Dodati majonez, senf, soli kašiku sirćeta. Sve dobro izjednačiti i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

Služiti uz pečenje ili kao prilog za drugo meso.