Radenko je čudo: Napao ga roj stršljena u šumi, kada je stigao u bolnicu postao je medicinski fenomen

 Radenko je čudo: Napao ga roj stršljena u šumi, kada je stigao u bolnicu postao je medicinski fenomen

On je za “Večernje novosti” objasnio kako je preživeo ubod roja opasnih stršljenova. Seća se da je bio topao dan kada je sa komšijom pošao u šumu da izvlači drva, što čini svakodnevno jer tako prehranjuje porodicu. Kada su morali da ostave automobil, pešačili su tridesetak minuta u dubinu šume i predali se poslu, a onda je iz jednog šupljeg stabla Radenka spopao roj stršljenova.

“Najpre sam osetio jedan, pa dva i tri uboda, ali zbog velike prašine nisam odmah shvatio šta se dešava. Kada sam video koji su insekti u pitanju, počeo sam da bežim i ubrzo shvatio da se tako neću spasiti, jer su minuti postali dragoceni. Bacio sam se na zemlju i valjao se gotovo 300 metara, a ujedi nisu prestajali. Tek kada sam stigao do potoka, odakle više nije bilo kud, pošao sam ka komšiji na traktoru”, priča Radenko.

Ipak, do automobila su ponovo morali da pešače pola sata, a potom je valjalo izdržati i još dva kilometra vožnje do Doma zdravlja u Oštroj Luci.

“Sve me je bolelo i strahovao sam od smrtonosne reakcije, a najteže mi je bilo kada smo prošli pored moje kuće, jer nisam znao da li ću se ikada vratiti. Ipak, nisam dozvolio da me obuzme panika i srećno smo stigli do lekara koji su mi ukazali pomoć i izbrojali čak 67 uboda po glavi, vratu i leđima. Srećom, nisam imao gušenja, a posle terapije doktora Marinka Kecmana i medicinske sestre Vesne Milivojše ubrzo sam bio u svom domu”, ispričao je Radenko.

Dežurni lekar u DZ iz Oštre Luke, doktor Kecman, kaže da se Radenko može smatrati medicinskim fenomenom, jer je često i samo jedan ubod smrtonosan.