Saturn je počeo retrogradno kretanje, ovim znakovima će karma uzvratiti udarac

 Saturn je počeo retrogradno kretanje, ovim znakovima će karma uzvratiti udarac

Ova planeta predstavlja karmu, lekcije, ograničenja a kroz sve to u tranzitu kroz određeni znak ili polje doprinosi savladavanju nesavladanog. Retrogradno kretanje svake planete je veoma pogodno za preispitivanje sebe i sopstvenih mogućnosti. Saturn je karma i nemojte se začuditi kada se ponovo susretnete sa onima na koje ste zaboravili ili se suočite sa preprekom za koju mislite da ste je savladali u prošlosti. S obzirom na to da će retrogradni Saturn kod većine izazvati nezadovoljstvo pa čak i frustracije, potrebno je da na umu imate misao da otežanja moraju doći, ali i da će proći i uradite potpuno suprotno: recite sebi da je vreme za retrospektivu i bez obzira na ograničenja na koja naiđete, suočite se sa izazovom koji je pred vama.

OVAN

Svakom horoskopskom znaku Saturn prolazi kroz određeno polje, pa će tako Ovnovima tranzitom kroz prirodnu desetu kuću ukazati na šta je potrebno posvetiti više pažnje kada je status u pitanju. Moguće je da Ovnovi sada dobiju neku veću odgovornost na koju su dugo čekali ili će se tokom proleća i leta stvarati uslovi za napredak od septembra.

BIK

Bikovima se Saturn nalazi u devetom polju. Ovo polje predstavlja putovanja, obrazovanje, fakultete, profesore, generalno obrazovane ljude. Došao je trenutak da “bacite pogled” na nedovršeno ili da ono što ranije niste mogli prevazići, prevaziđete sada.

BLIZANCI

Blizancima će retrogradni Saturn dati još jednu šansu da spoznaju kako zapravo imaju snage da se suoče sa realnošću bez podrške i oslonca na koji su do sada možda navikli. Takođe, pitanje novca i to onog pozajmljenog bi sada moglo biti rešeno.

RAK

Rakovi imaju zadatak da još jednom preispitaju partnerstvo u kojem se nalaze, da ga poprave, iscele, ili da, hteli to ili ne, stave tačku bez zareza na nekvalitetan odnos. Doduše, retrogradni Saturn može i da samo ukaže na sve što vredi ili ne vredi u postojećem odnosu. Takođe, Saturn je u opoziciji sa Suncem, što znači da je pitanje ega prilično glavna tema jer će ga ova planeta ozbiljno načeti.

LAV

Lavovima je u polju posla. Moguća je stagnacija, ali je verovatnije da temelje koje su postavili u bliskoj prošlosti sada samo ojačaju. Umor ih i dalje prati i može biti naglašen.

DEVICA

Device će se posvetiti ljubavi. Zapravo svemu što vole ili, bolje rečeno, svemu što su voleli. Ili onima koje su voleli. Saturn daje priliku za susrete sa starim ljubavima, započetim i nikad dovršenim emotivnim pričama. Potrebno je biti trezven, bez obzira na sve. S jedne strane, sve može okončati srećnim krajem, ili će se kod nekih desiti da zaista shvate da prošlost mora ostati tamo gde joj je i mesto: u prošlosti.

VAGA

Vagama se nalazi u polju doma i ovaj znak će se ozbiljno zauzeti za sva porodična pitanja, da li su u pitanju međuljudski odnosi ili se sada rešavaju teme koje imaju veze sa nekretninama, to će zavisiti od svake Vage ponaosob.

ŠKORPIJA

Dalje, tu su Škorpije i one će se sada posvetiti mlađim rođacima, ali je izvesnije da će ovaj znak “podići zid” kada je komunikacija u pitanju. Ovo je svakako već neko vreme prisutno, međutim, Škorpije će ovaj put “odstraniti” sve one kojima su do sada davali još jednu, pa još jednu priliku.

STRELAC

Strelčevi trenutno žive sa Saturnom u drugom polju i dodatno preispituju svoj sistem vrednosti, kao i materijalno, odnosno finansijsko stanje svog novčanika.

JARAC

Jarčevi, čija je ovo zapravo planeta, Saturna trenutno imaju u prvom polju koje predstavlja život. Šta se dodatno preispituje? U njihovom slučaju, komplet život. Mnogi pripadnici ovog znaka, bez obzira na generaciju kojoj pripadaju, već neko vreme razmišljaju kuda dalje. Sada se mogu dobiti pravi odgovori.

VODOLIJA

Vodolije su povučenije već neko vreme, Saturn boravi u prirodnom dvanaestom polju i sada se potreba za takvim stilom života može pojačati.

RIBE

Ribama Saturn “otvara oči” na polju prijatelja, ali im ukazuje na sve one planove i želje u smislu da sada ovaj znak može sistemom eliminacije ili jednostavnom selekcijom ciljeva postaviti prioritete ili se nekih želja za sada odreći.