Skinite fleke i umirite svrab: Ne bi vam palo na pamet da koka-kola može sve ovo (VIDEO)

 Skinite fleke i umirite svrab: Ne bi vam palo na pamet da koka-kola može sve ovo (VIDEO)

Sledeći put kada budete išli na roštiljanje u prirodi, neće vam trebati poseban balon vode za gašenje vatre, niti krema protiv insekata. Sve što treba da uradite jeste da promućkate flašu, prospete po vatri i gotovo.

Pored toga, koka-kola će umiriti svrab nastao posle ujeda insekata, a može poslužiti i kao odlično sredstvo odbrane od njih, zbog visoke koncentracije šećera.

Farovi na automobilu su vam zaprljanji, a niste u mogućnosti da ih ispolirate? Pospite malo koka-kole po njima, prebrišite i biće kao novi.

Takođe, prazna flaša ovog napitka vam može poslužiti kao priručna “česma”. Sve što treba da uradite jeste da kroz čep provučete veliki špric, tako da donji deo viri napolju, i potom flašu napunite vodom i zatvorite. Kada bude bilo potrebno samo pogurajte špric i voda će poteći.

Trikovi u lepoti

Želite da vam kosa posvetli na suncu, ili da uklonite žvaku koja vam se zalepila? Koka- kola vam može biti od koristi. Zbog svog sastava, pomoći će da vam kosa brže posvetli. Samo natopite krajeve (ili celu kosu) i izađite na sunce. Rezultati će vas oduševiti! Isto važi i ukoliko vam se za kosu zalepila žvaka

Uflekali ste majicu ili pantalone krvlju? Nemojte se brinuti. Sipajte koka-kolu na fleku, ostavite da upije, i potom operite hladnom vodom. Fleka će nestati kao da je i nije bilo.

Pomoć u kući

Zapušeni odvodi, zarđali alat i kamenac više nisu problem koji zahtevaju trošenje novca na skupocene preparate. Sve što vam treba je flaša vašeg omiljenog napitka. Sipajte koka-kolu u čašu, i ostavite zarđali alat da odstoji u njemu oko sat vremena. Kada ga budete izvadili i oprali, sva rđa će nestati!

Borite se s kamencem? Sipajte koka-kolu na oštećeno mesto, prebrištite, (ili prokuvajte ukoliko je u pitanju šerpa) i videćete kako nestaje kao rukom odnesen. Isto važi i za zapušene odvode – sipajte čašu koka-kole u odvod i nakon nekog vremena pustite vodu.