Čudesna banka koju imamo svi: Zamislite da svaki dan dobijete 86.400 evra, šta biste uradili?

 Čudesna banka koju imamo svi: Zamislite da svaki dan dobijete 86.400 evra, šta biste uradili?

Šta biste uradili?

Ta banka ima dva pravila:

Prvo pravilo glasi: Sve što niste uspeli potrošiti tokom dana uzima vam se uveče! Ne smete varati, niti prebaciti novac na neki drugi račun. Imate pravo da ga potrošite isključivo tokom tog istog dana, ali ne zaboravite da svako jutro kad otvorite oči banka vam otvara novi račun od novih 86.400 evra za taj dan i tako svaki dan.

Drugo pravilo: Banka može prekinuti tu “igru” bez ikakvog upozorenja! U bilo kom trenutku može Vas obavestiti da je sve gotovo i da se račun definitivno zatvara.

Nesumnjivo je da ćete svi, dobijeni novac trošiti na zabavu i kupovinu poklona sebi i onima koje volite. Možda ćete poklanjati i onima koje ne poznajete, samo da vam banka ne uzme novac nazad. Trudićete se da vam svaki euro donese sreću i zadovoljstvo.

Pa gde ima takva banka?

Tu čudesnu banku imamo svi mi na raspolaganju. To je VREME!

Svako jutro kad se probudimo, naša životna banka nam otvara kredit od 86.400 sekundi života za taj dan do spavanja. Sve što nismo proživeli toga dana – izgubljeno je. Juče je zauvek prošlo!

I svako sledeće jutro ta magija se ponavlja. Zato nemojmo zaboraviti nezaobilazno pravilo da banka može zatvoriti naš račun svakog minuta, bez upozorenja. U bilo kom trenutku naš život može stati!

Šta vi radite s vaših 86.400 sekundi po danu?