Proveren recept: Pasulj sa tikvicama i kobasicama

Za pripremu pasulja sa tikvicama i domaćim kobasicama potrebno je:
- 400 grama pasulja tetovca
- 1 manja ili pola veće tikvice
- po 1 glavica crnog i belog luka
- 1 zelena paprika ili suva paprika
- 1 veća šargarepa
- 200 grama domaćih kobasica
- 1 suvo rebro
- 1 kašika brašna
- aleva paprika
- so
- biber mleveni i u zrnu
- malo kima
- peršunov list
- malo ulja
Priprema:
Pasulj oprati u tri vode. Sipati oko 1l vode i staviti da kuva jedno 5 minuta. Odliti vodu, pa isprati pasulj u još jednoj vodi.
Staviti seckan luk crni, na kockice tikvicu, šargarepu, zelenu papriku, kobasicu i suvo rebro. Dodati nekoliko listova lovora, zrna bibera i kima. Naliti vodom i staviti da kuva oko sat vremena.
U tiganj staviti malo ulja dodati brašno i seckan beli luk. Kada porumeni, dodati crvenu slatku alevu papriku i sipati u pasulj. Dodati malo začina, soli, mlevenog bibera i peršunovog lista.
Probati da li je pasulj dovoljno slan. Fantastičnog je ukusa, a uz dobru salatu ručak je prava gozba…
Komentari