Prava prolećna poslastica: Rolat s jagodama za prave sladokusce

Potrebno vam je:
Za testo:
- 4 jajeta
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
Za fil:
- 3 dcl slatke pavlake
- 400 grama jagoda
Priprema:
- Odvojte belanaca od žumanaca, pa u žumanca dodajte šećer i umutite.
- U drugoj posudi napravite sneg od belanaca.
- Naizmenično u smesu žumanaca i šećera dodajte po kašiku brašna i snega od belanaca i lagano umešajte u smesu.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i sneg.
- Plitki pleh obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i lagano je rasporedite kašikom. Potom pecite najviše 10 minuta.
- Kada površina testa bude zlatna izvadite iz rerne i prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, tako da strana na kojoj je papir bude gore.
- Uklonite papir, a zatim testo urolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.
- Umutite slatku pavlaku mikserom u šlag.
- Odmotajte ohlađeno testo, premažite šlagom na koji ćete zatim poređati iseckane jagode i ponovno urrolajte.
- Rolat pospite šećerom u prahu ili ukrasite šlagom.
Komentari