Sezona je mladog luka, napravite savršenu krem supu i uživajte u neopisivom ukusu

Potrebno vam je:
- 1 svežanj mladog luka,
- 1 krompir srednje veličine iseckan na kockice,
- 1-2 čena belog luka,
- pola ili 1 kašika soja sosa,
- četvrtina kašike suvog origana,
- 750 ml vode,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber.
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju kratko popržite beli luk. Dodajte mladi luk i dinstajte 4 do 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte krompir, posolite i pobiberite po ukusu.
Ulijte vodu, promešajte, poklopite i kuvajte na laganoj vatri dok se krompir ne skuva. Ostavite supu da se malo rashladi, a potom je izmiksajte dok ne postane kremasta.
Dodajte soja sos i origano i ponovo stavite na vatru i kuvajte još 5 minuta. Ako je supa previše gusta, možete je razrediti s malo vode. Pre posluživanja ukrasite svaku porciju naseckanim lišćem mladog luka i peršunom.
Komentari