Četiri tajne koje muškarci vešto skrivaju od žena

 Četiri tajne koje muškarci vešto skrivaju od žena

Kao što žene skrivaju mnogo stvari od svojih partnera, isto tako postoje i one tajne koje pripadnici jačeg pola ne žele da žene znaju. Ovo su samo neke od njih.

Plaše se odbijanja

Bez obzira na to koliko su samouvereni, svaki muškarac se plaši odbijanja. Većina žena smatra da je na muškarcima da prvi priđu i naprave prvi korak, ali realnost je zapravo mnogo drugačija, naročito kada se radi o devojci koja im se jako dopada.

Teže im je da pronađu srodnu dušu nego ženama

Ukoliko žena poželi vezu, romantični sastanak, izlazak – vrlo je verovatno da će u veoma kratkom roku to i dobiti. Međutim, sa muškarcima je drugačije. Oni su ti koji moraju da se trude, udovoljavaju ženskim “hirevima”, pa tek onda uživaju u vremenu za dvoje. Koliko god ženama delovalo jednostavno, muškarcima je situacija sasvim drugačija.

Muškarci zapravo ne znaju šta žene žele

Od malena im okolina šalje različite informacije od tome šta žene žele. To, pomešano sa iskustvima sa početka zabavljanja, rezultira time da sve dok ne pronađu osobu koja će im reći ono što joj je na umu, sve što rade se zapravo svodi se na nagađanja.

Društvo ih pritiska više nego žene

“Budi džentlmen”, “budi nezavisan”, “budi mačo muškarac” – sve su to norme koje društvo nameće osobama muškog pola, jer “oni su muškarci”. Kada žena zamoli za pomoć, ona ne mora da strahuje od osude okoline, dok je sa muškarcima situacija potpuno drugačija. Od njih se očekuje da uvek i svuda budu “jači i snažniji i na visini zadatka”.

Zeljana Vuletic