Taljatele s piletinom i mladim spanaćem – kad ste mnogo gladni, a nemate vremena

Sastojci:
- pakovanje taljatela
- kašika maslinovog ulja
- 250 g bataka i karabataka bez kostiju
- so, biber,
- 100 grama suvog mesa
- dva čena belog luka
- nekoliko svežih čeri paradajza
- 250 g mladog spanaća
- 2 dcl pavlake za kuvanje
- šaka parmezana
- sveži bosiljak.
Priprema:
Testeninu skuvajte al dente. Na malo maslinovog ulja prepržite piletinu izrezanu na komadiće. Posolite je i pobiberite. Dodajte suvo meso izrezano na trakice i pržite dok na postane hrskavo.
Dodajte beli luk i pavlaku za kuvanje. Mladi spanać iskidajte i dodajte mesu, a kad se sve to zgusne, dodajte testeninu i sve promešajte. Poslužite sa svežim bosiljkom, čeri pradajzom i parmezanom.
Komentari