Greška lekara ga umalo koštala života: Otišao kod zubara pa pao u komu, kad se probudio nije imao udove (FOTO, VIDEO)

 Greška lekara ga umalo koštala života: Otišao kod zubara pa pao u komu, kad se probudio nije imao udove (FOTO, VIDEO)

Naime, on je živeo zdravim životom i bio je sportski tip. Kada je imao 38 godina, sad već davne 1999, završio je u komi na tri meseca. Upravo je u to vreme njegova supruga Nik rađala drugo dete Freda i odgajala kćerku Grejs.

Zbog njegove bolesti porodični posao je propao i morali su da prodaju kuću. Nik se sad brine o njemu. Njegovo stanje započelo je uobičajenom posetom zubaru koji ga je slučajno porezao po desnima. Rana se inficirala, a u kombinaciji s respiratornom infekcijom razvila se sepsa. Povraćao je i imao je visoku temperaturu.

Foto: Printscreen/Youtube

Nakon povratka od stomatologa ubrzo je pao u komu, a kad se probudio, nije mogao da prepozna suprugu.

“Posetio sam zubara nekoliko dana pre i doktor je slučajno ogrebao desni jednim od instrumenata kojima stružu kamenac. U to je vreme bilo mnogo obolelih od gripa, pa verujem da sam se tako zarazio”, kazao je Rej.

Nakon toga otišao je porodičnom lekaru koji ga je odmah poslao u Hitnu. Tu je proveo još deset sati jer su lekari većali o opcijama koje imaju na raspolaganju. Kada se probudio iz kome saznao je da su mu amputirali udove i deo lica, a izgubio je i pamćenje.

Foto: Printscreen/Youtube

“Pravi je problem bio u tome što se dugo čekalo na nalaz krvi. To je trajalo satima. Dok su stigli i pokazali da imam sepsu, već je bilo prekasno. Sepsa vas može ubiti u svega nekoliko sati. Kad sam se konačno osvestio nakon indukovane kome, nisam mogao da se setim svog života. Uz moj krevet sedela je prekrasna žena držeći novorođenče. Predstavila se kao moja supruga. Ničega se nisam sećao i morao sam sve da učim ispočetka”, prisetio se.

Nedeljama nakon buđenja u bolnici ga je posetila kćerka Grejs.

“Ušla je u sobu i rekla: ”To nije moj tata.” Bilo je užasno. Pokušavao sam da je omekšam pričama i poklonima”, priča Tom.

Njegova supruga morala je da da otkaz kako bi se o njemu brinula nakon izlaska iz bolnice. Borio se s depresijom i istovremeno učio kako da koristi proteze koje je dobio za ruke i noge. Par je zbog dugova morao da proda kuću. Prema njihovoj životnoj priči, 2016. godine snimili su film ”Starfish”.

Rej danas ima 57 godina, a bavi se podizanjem svesti o opasnostima sepse i motivacioni je govornik. Oporavljao se godinama, uz brojne estetske zahvate.