Koliko god da volite nekog, ove stvari ne smete da žrtvujete zbog ljubavi

 Koliko god da volite nekog, ove stvari ne smete da žrtvujete zbog ljubavi

Sopstvenu sreću

Voljena osoba trebalo bi da donese sreću i radost u vaš život, a ne tugu i setu. Naravno da će biti trenutaka kada će vas nešto rastužiti, ali ako su ti trenuci češći od trenutaka sreće, razmislite o tome.

Zabavu

Da li se smejete i zajedno isprobavate nove stvari? Iako je sasvim normalno da s vremena na vreme dođe do nesuglasica, pa čak da bude i dosadnih perioda, vaš odnos uglavnom bi trebalo da bude srećan i zabavan.

Slobodu

U zdravoj vezi, trebalo bi da možete da izađete sami i uživate, a da vaš partner ne bude zabrinut, uznemiren ili ljubomoran. Posesivno ponašanje obično je pokazatelj nesigurnosti, a to je lični problem partnera koji vi ne možete da popravite.

Unutrašnji mir

Da biste bili srećni, važno je zadržati svoj unutrašnji mir. Ako partner konstantno čini da se osećate anksiozno, nervozno, uznemireno, pa čak i depresivno i težiti se da se “isključite” od ostatka sveta – definitivno nešto nije redu s vašom vezom.

Svoja iskustva

Život je uzbudljiv. Tokom života iskusićete mnogobrojne divne stvari koje će vas učiniti zrelijima, mudrijima, srećnijima i pomoći vam da pronađete sebe. Ukoliko zbog partnera propuštate da isprobate nove stvari, vreme je da se zapitate zašto je to tako. Da li je vredno toga?

Osećanja

Veliki deo zdrave veze je poštovanje: partneri bi trebalo da pokušaju da shvate prihvate osećanja i stavove partnera, bez predrasuda.

Ličnost

Vaša ličnost je ono ko ste vi, a prava osoba će to znati da ceni i voleće vas iznad svega. U zdravoj vezi, nijedan partner ne bi trebalo da teži tome da menja ličnost onog drugog. Prava ljubav je kad se volite zbog onoga što jeste baš takvi kakvi ste.

Prijatelje i porodicu

Na početku veze, većina parova prolazi kroz fazu medenog meseca – vreme uzbuđenja, zaljubljenosti kao i želje za konstantnim viđanjem i provođenjem vremena zajedno. Međutim, ukoliko ste u vezi već nekoliko meseci, a ne viđate porodicu i prijatelje, to može ukazivati na posesivno ponašanje. Važno je da imate što više zdravih veza u životu, a prevelika zavisnost od partnera nije zdrava.

Snove

Dobra veza je partnerstvo – dve osobe se podržavaju na svakom koraku. Sasvim je normalno da imate različite snove, ali i dalje bi trebalo da gurate voljenu osobu da ostvari svoje, a i ona vas.

Uverenja

Vaši stavovi izuzetno su vam važni i niko bi trebalo da pokušavati da ih menja. Iako vaš partner ne mora da veruje u ono u što vi verujete, bitno je da poštuje vaše vrednosti.