Sočna i meka iz rerne: Piletina punjena feta sirom za savršen kasni ručak ili večeru

 Sočna i meka iz rerne: Piletina punjena feta sirom za savršen kasni ručak ili večeru

Potrebno vam je:

  • 800 g pilećih prsa
  • 100 g feta sira
  • so, biber
  • malo svežeg bosiljka i majčine dušice
  • kašičica mlevene crvene paprike
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 manje tikvice
  • limunov sok
  • listići sveže nane

Priprema:

Pileća prsa zarežite nožem po sredini da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice ili ga izdrobite viljuškom. Naseckajte listiće bosiljka i majčine dušice. Pomešajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom i dobijenom smesom napunite džepiće. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom.

Meso natrljajte crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta. Na 2 kašike maslinovog ulja odreske nekoliko minuta prepržite s obe strane.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite pleh za pečenje, poslažite odreske i pecite ih dvadesetak minuta.

Tikvice tanko narendajte ili oštrim nožem narežite na deblje, ali tanke rezance. Pre posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje ste pokapali limunovim sokom i pospite seckanim listićima nane.