Sočna i meka iz rerne: Piletina punjena feta sirom za savršen kasni ručak ili večeru

Potrebno vam je:
- 800 g pilećih prsa
- 100 g feta sira
- so, biber
- malo svežeg bosiljka i majčine dušice
- kašičica mlevene crvene paprike
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 manje tikvice
- limunov sok
- listići sveže nane
Priprema:
Pileća prsa zarežite nožem po sredini da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice ili ga izdrobite viljuškom. Naseckajte listiće bosiljka i majčine dušice. Pomešajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom i dobijenom smesom napunite džepiće. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom.
Meso natrljajte crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta. Na 2 kašike maslinovog ulja odreske nekoliko minuta prepržite s obe strane.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite pleh za pečenje, poslažite odreske i pecite ih dvadesetak minuta.
Tikvice tanko narendajte ili oštrim nožem narežite na deblje, ali tanke rezance. Pre posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje ste pokapali limunovim sokom i pospite seckanim listićima nane.
Komentari