Fantastična kombinacija: Pasta sa plavim patlidžanom

Sastojci:
- Jedan veći plavi patlidžan
- 120 grama oraha
- Sok i narendana korica dva limuna
- Pola veze peršuna, iseckanog
- Dve kašičice soli
- Pola šolje maslinovog ulja
- Kašičica tucane paprike
- 450 grama testenine
- 150 grama sveže mocarele
- Svež bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Patlidžan isecite na polovine, pa ga pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 35 minuta, dok ne omekša sasvim.
U međuvremenu, orahe zapecite, oko sedam minuta u rerni biće dovoljno, a zatim ih iseckajte ili nakratko stavite u blender, ali tako da dobijete krupnije komadiće.
Orahe pomešajte sa narendanom koricom i sokom limuna, peršunom i jednom kašičicom soli i odložite sa strane.
Plavi patlidžan ostavite da se ohladi, pa ga iseckajte na kockice, a zatim ga stavite u blender, dodajte maslinovo ulje, kašičicu soli i tucanu papriku i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
Testeninu skuvajte prema uputstvu, i sačuvajte pola šolje vode od kuvanja.
Pomešajte sos od patlidžana i pastu, i dodajte malo vode od kuvanja testenine ako je potrebno.
Servirajte sa kockicama sveže mocarele, mešavinom oraha i limuna, ukrašeno listićima bosiljka.
Komentari