Ove stvari nikako ne smete kriti od lekara

 Ove stvari nikako ne smete kriti od lekara

1. Ishrana

Kada dođemo na pregled, često odmah osetimo grižu savest ako se hranimo nezdravo. Ponekad zbog toga lekaru ne želimo otkriti kakva je zapravo naša ishrana, nego govorimo da se hranimo znatno zdravije. S druge strane, ponekad ne želimo priznati da smo na rigoroznoj dijeti ili da se prejedamo. Sve su to izuzetno važne informacije koje moramo otkriti svom lekaru.

2. Korišćenje lekova

Neki ljudi često koriste razne lekove bez znanja lekara ili se ne drže propisane terapije. Sve to može uticati na njihovo lečenje, a može uticati i na rezultate krvnih rezultata.

3. Cigarete

Nemojte skrivati koliko zapravo pušite. Možda je to jedna kutija dnevno ili nedeljno. Bez obzira na količinu, priznajte koliko cigareta zaista konzumirate. Prema podacima lekara, upravo je pušenje navika o kojoj pacijenti najviše lažu.

4. Alkohol

Isto kao i cigarete, alkohol je opasan za naše zdravlje, jer tiče na jetru. Informacija o količini alkohola koju konzumirate može biti važna za postavljanje pravilne dijagnoze.

5. Suplementi

Ukoliko koristite dodatke ishrani, vitamine ili lekovito bilje, recite to svom lekaru. Kada određeni lekovi dođu u dodir sa tim dodacima, dejstvo tih lekova se može smanjiti ili čak pojačati, što nije dobro za vaše zdravlje.

6. Mentalno zdravlje

Kada vas lekar pita kako se osećate, nemojte skrivati svoje pravo stanje i emocije. One mogu biti manifestacija nekih fizičkih problema. Na primer, bolesna štitnjača može uzrokovati napade panike ili anksioznost.