Opasnosti koje vrebaju, a često na to zaboravljamo: Evo kada obavezno treba menjati stvari u kuhinji!

 Opasnosti koje vrebaju, a često na to zaboravljamo: Evo kada obavezno treba menjati stvari u kuhinji!

Često zaboravljamo da i drvene varjače ili daske za sečenje imaju rok trajanja, odnosno da moramo da ih promenimo posle nekog vremena.

DASKE ZA SEČENJE

Da li istu dasku koristite za sečenje mesa i povrća? Ako koristite, promenite tu naviku, jer bi trebalo da imate posebne daske za meso i povrće. Daske za sečenje bi trebalo da menjate jednom godišnje i kada vidite da je pukla. Menjajte ih svake tri godine.

DRVENE VARJAČE

Ako primetite da je varjača oštećena odmah je bacite, da ne biste rizikovali da parče drveta završi u ručku. Trebalo bi varjaču da menjate na dve godine.

TIGANJI I TEFLONSKO POSUĐE

Najčešće zbog nedostatka mesta u kuhinji, stavljamo tiganje jedan na drugi, a upravo tada mogu da se oštete, pa je najbolje ako možete da ih okačite negde. Ako je unutrašnjost tiganja izgerabana, jelo će početzi da se lepi, a samim tim i još više da se oštećuje.

GUMENE HVATALJKE

Ako primetite da su promenile oblik ili boju, odmah ih promenite, jer postoji mogućnost da se to dogodi zbog visoke temperature.

SUNĐERI I KRPE ZA BRISANJE

Zbog brojnih bakterija koje su u njima množe važno je da ih redovno menjate. Sunđer i truleks krpu posle upotrebe operite deterdžentom i toplom vodom i ostavite da se osuše.