Fantastičan ukus: Čokoladna torta od četiri sastojaka

Sastojci:
- 350 grama keksa sa kakaom
- 360 mililitara slatke pavlake
- 90 grama slatke pavlake (odvojeno)
- 45 grama putera, istopljenog
- 350 grama tamne čokolade, izlomljene na kockice
- Sveže maline ili borovnice za ukrašavanje
Priprema:
Keks sameljite u blenderu, dodajte istopljeni puter i pritisnite na dno posude, tako da formirate koru.
Slatku pavlaku mutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg.
Šest kašika slatke pavlake zagrevajte na pari, pa dodajte izlomljenu čokoladu, mešajući sve vreme, dok se sasvim ne istopi, a zatim polako sipajte otopljenu čokoladu u slatku pavlaku, mešajući dok se lepo ne sjedini.
Sipajte krem u modlu u kojoj je kora, i ostavite u frižideru da se hladi, 4 do 6 sati.
Služite uz dodatak voća.
Komentari