Kako da vam koža bude zdrava i sjajna tokom jeseni?

 Kako da vam koža bude zdrava i sjajna tokom jeseni?

Kozmetičarka Džejn Skrivner iz Londona kaže da hidratacija i zaštita kože treba da budu ključni koraci u nezi kože tokom jeseni.

“Koža lako postane suva, iritirana tokom jesenjih meseci zbog hladnijih tempteratura, grejanja, manjka vlažnosti i više slojeva odeće”, ističe ona. “Nekoliko jednostavnih promena u nezi pomoći će da vam koža ostane zdrava i sjajna i tokom ove sezone”.

Pošto su tokom jeseni i zime najčešći problem suva i iritirana koža, trebalo bi da izbegavate proizvode koji uklanjaju prirodna ulja sa kože.

“Držite se dalje od vlažnih maramica za lice, čestih pilinga, ali i drugih proizvoda koji sadrže dosta alkohola”.

Hranite i negujte kožu

“Kada koži fali vlažnosti u vazduhu i temperature su niske, biće vam zahvalna ako koristite proizvode koji hidriraju i hrane, osvežavaju kožu. Mleka, ulja i balzami su najbolja opcija”, tvrdi kozmetičarka.

Koristite ulja

“Ako ulje za kožu već nije deo vašeg režima nege, trebalo bi da postane. Ulja su hrana koja je koži potrebna da bi izgledala zdravo, jako i sjajno”.

Najbolje je, dodaje, da ulje nanesete uveče, kada je koža čista, kako bi ulje imalo efekta.

“Kada je reč o izboru ulja za lice, sastojci su jako važni. Ulje jojobe je uvek moj prvi izbor jer je dobro za sve tipove hože, ali i arganovo ulje je fantastična opcija”.

Zaštitite kožu

“Tokom zime je potrebno zaštiti kožu od dehidracije korišćenjem proizvoda za hidrataciju. Da biste sprečili dehidraciju, potrebno je da koristite hidratantne kreme koje će ‘zaključati’ vlagu u koži. Potražite proizvode koji sadrže mango ili šea buter, jer oni stvaraju dobar zaštitni sloj na koži i zadržavaju nutrijente u koži”.

Radite suvi piling četkom

“Radite suvi piling kože četkom redovno tokom jeseni i zime. S obzirom na to da u ovom periodu nosimo više odeće, koža lako postane suva. Suvim četkanjem ćete ukloniti mrtve ćelije kože i stimulisaćete cirkulaciju”.

Tuširajte se uljima

Kozmetičarka savetuje da tokom hladnijih meseci koristite ulje za tuširanje ili ako vam se ta ideja ne dopada, posle tuširanja namažite celo telo uljem.